Wat kost een bedrijfsfilm?

Kosten van een bedrijfsfilm

De voorbereidingen, opnames en de afwerking worden allemaal berekend bij de kosten van het laten maken van je bedrijfsfilm. De prijs van een bedrijfsfilm is dus moeilijk van tevoren vast te leggen en de tarieven hangen af van meerdere factoren. Maar de kosten van een bedrijfsfilm liggen niet meer zo hoog als een aantal jaren geleden. Het is nu niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor kleine bedrijven mogelijk om hun organisatie te promoten via video.

De kosten voor het laten maken van een uitgebreide video zal ongeveer rond de 3000 euro bedragen. Maar bij VideoAbo splitsen we deze kosten van een bedrijfsfilm over een aantal maanden. Zo heb je voor hetzelfde bedrag in plaats van één lange bedrijfsfilm meerdere korte kwalitatieve films die je over een langere periode online kan verspreiden. Het voordeel hiervan is dat je continue zichtbaar blijft met nieuwe content en professionele video’s. Zo kun jij je klanten langer binden. Wat je per maand betaalt, hangt af of jij wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een nieuwe video wilt plaatsen.

Fasen van videoproductie

Fase 1: Voorbereidingen (pre-productie)

Voor het maken van een bedrijfsfilm moeten er eerst voorbereidingen worden getroffen. Dit noemen we ook wel de pre-productie. Tijdens de pre-productie bepaal je het doel van je video, wat je wilt laten zien, wat je gaat vertellen in je video enzovoorts. Daarnaast wordt er gekeken of er nog extra materialen nodig zijn, zoals een camera of lampen. Twee weken voor de opnames ontvang je dan het briefingsdocument en een week van de tevoren de scripts om je voor te kunnen bereiden voor de opnames.

Fase 2: Opnames

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen, het script klaarligt en eventueel materiaal gehuurd is, is het tijd om te filmen. Ook wel de productie genoemd. De opnames worden gedaan op locatie. En er komen meestal een of twee mensen van ons filmen tijdens de opnames.

Fase 3: Afwerking (post-productie)

Wanneer alle beelden zijn opgenomen, moeten deze uiteraard nog in elkaar worden gezet in de montage. Dit noemen we ook wel post-productie. In de afwerking worden alle elementen samengevoegd. Nadat de video is gemonteerd, wordt de eerste versie in een online reviewtool naar jou toegestuurd. Hierin geef jij feedback op de video. Deze feedback ontvangen onze editors meteen en zij zullen deze aanpassen naar jouw wensen. Zo wordt de video bewerkt naar het gewenste resultaat.